Invigning_Hus_utan_sladd

Mer än hundra personer kom till invigningen av Hus utan sladd på måndagen, i tillägg till alla de som tittade in i huset under visningen under helgen. Solen strålade och värmen vi längtat efter kom äntligen. En spänd förväntan låg i luften. Olle Larsson började invigningen med att berätta mer om Sisyfos vision och om Wenngarns 1000 år av historia och 1000 år av framtid. Ibrahim Khalifa från Sigtuna kommun tog över och pratade lite om Sigtuna och företagsklimatet här. Dagens dignitet, landshövding Chris Heister, imponerade med ett fyndigt tal om att våga tänka stort och anammade Olles motto ”svårt är roligt, enkelt är tråkigt”.

Alla de inbjudna fick gå omkring och titta på husets olika delar och representanter från många av de företag som satt in sina innovationer fanns på plats för att berätta mer. Uppe på Kulturstallet fortsatte det med utställning med leverantörerna och chans att titta närmare på uppfinningarna. Utanför kunde man provköra vätgasbil eller titta på elbilsladdare. Förmiddagen avslutades med sopplunch i solen och avlöstes sedan av Soldag i Sigtuna, en eftermiddag om solenergi av Sigtuna Solkraft och Sigtuna kommun.

Stort tack till alla gäster, till våra talare, till våra samarbetspartners och till alla som var med och gjorde det här till en så lyckad dag!