Alla blir glada när solen skiner, men vi har också haft ett litet elproblem som påverkats av det fina vädret. Batterierna får för mycket sol! Ferroamp kommer på tisdag och fixar det, det ser vi fram emot.

Det är alltså så här: batterierna laddas med el från solcellerna. När batterierna blir för fulla så ”trippar” de, vilket inte är farligt för batterierna men man måste starta om dem på ett jobbigt sätt. Hittills har det varit så att man själv måste hålla koll på hur fulla batterierna är på mätaren ute i garaget och sätta på eller stänga av beroende på hur fulla de är. Det har gjort att vi inte kunnat ha elsystemet igång hela tiden utan övervakning. Uppdateringen gör att systemet själv kommer stänga av sig när batterierna är fulla, och då kan elen stå på hela tiden.

Att systemet kan vara igång hela tiden underlättar då för till exempel pumpar, kylskåp, laddstolpe och annat som kan behöva el kontinuerligt.