dagmedrise

RISE, alltså Research Institutes of Sweden, och Sisyfos hade en väldigt intressant dag (även om alla råkar se uttråkade ut på bilden). Till RISE hör flera olika institut, som till exempel SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och Innventia. Vi fick höra mer om deras arbete och vi presenterade Hus utan sladd och idéerna bakom projektet.

Det diskuterades fördelar och nackdelar med konceptet Hus utan sladd. För vem är det fördelaktigt att bygga ”utan sladd”? Finns det något man kan göra bättre? Det bollades också idéer på möjliga frågor att forska mer i, med inspiration från vad vi pratat om under dagen. Kan man bygga ett Hus utan sladd som går att flytta? Hur påverkas vi av interaktionen med tekniken i huset?  Kan man koppla ihop några hus i ett ”micro-grid” och få fördelar av det?

Det finns mycket att fundera på och forska mer om, och kanske blir det så småningom riktiga forskningsprojekt av dessa idéer.