Efter en dryg vecka börjar jag nu känna mig hemmastadd i Hus utan sladd. I torsdags hade jag närmare 40 personer på besök från en projektgrupp på Stockholms Vatten som ska genomföra ett större projekt som rör Henriksdalsverket. Det är ett av de två reningsverk som renar allt Stockholmarnas avloppsvatten. Kul att visa upp Alnarp Cleanwaters lösning. I torsdags var också Sven Ruin i huset och vi gick igenom allt som behöver göras. Bland annat kopplade Sven in den fläkt som för ner luft från taket till fotnivå ifall temperaturskillnaden blir för stor. Detta hanterar den vanligaste frågan vi får – hur kan ni ha så högt i tak när ni ska spara energi. Vi vill ju att huset ska vara härligt att bo i och då är hög takhöjd en viktig faktor, samtidigt vet ju alla att värme stiger uppåt.

Jag köpte in en våg till huset som kan överföra vikten till en app på ipaden. Det är ju mycket man kan hålla göra utan sladd. Styrningen av belysning och andra funktioner sker trådlöst i huset. Ett annat exempel är vår dusch från Orbital som faktiskt kan sättas på och stängas av från deras kontor i Malmö.

entremedsolros jens_solrosfalt

Jag har också passat på att njuta av Wenngarns vackra omgivningar och plockat lite solrosor innan de vissnar och blir till fågelmat. Fri plockning för alla.

// Jens