Två steg framåt och ett tilbaka

Att jobba med den senaste tekniken har sin charm. Det gäller bara att påminna sig om varför vi genomför detta projekt. Vi vill vara med och driva utvecklingen, svårt är kul!

I går presenterade jag projektet för El i Norr, en sammanslutning av elföretag. Hur kommer den snabba tekniska utveckling påverka deras företag var temat. Vi får många förfrågningar om besök och försöker välkomna alla.

Vår stirlingmotor är igång men den levererar inte enligt specifikationerna så vi väntar just nu på besked från vår leverantör Inresol om hur vi går vidare. Denna film visar dock när vi kör den i vårt ”pannrum” och Sven Ruin från Teroc är den som kommenterar: IMG_7016

Som tur är är solen på väg tillbaka och för varje vecka blir dagarna längre. Denna bild tog jag idag kl 8 på morgonen. 3,5 kW gav system redan så tidigt på morgonen.

IMG_7031

4 kommentarer

 1. Hej! Kul att se inresolgeneratorn igång hos brukare. Det framgår att den underpresterar, på ett ungefär hur mycket? Den ska ge ca 5 kW i snitt (10kW max) vad jag förstår, vad får ni upp den i under normala körförhållanden hos er? Har följt deras utveckling under längre tid och hoppas att det går bra./Mvh Filip

  • Jens Johansson

   7 mars, 2017 at 08:46

   Hej Filip, kul att du följer Inresol. Det är en riktigt spännande produkt. Vi väntar nu på en uppdaterad maskin så tills dess avvaktar vi med testresultat. Preliminärt kommer den i senare delen av april. Vänligen / Jens

 2. Tobias Pettersson

  4 maj, 2017 at 07:43

  Hej!

  Har ni fått den uppdaterade maskinen?
  Vi är intresserade av att köpa en men ville se ett verkligt use-case först. Därför är era resultat mycket intressanta!

  • Jens Johansson

   4 maj, 2017 at 11:44

   Hej Tobias,

   Nej, vi har inte fått den uppdaterade maskinen. Preliminärt kommer den i juni.

   Vänligen / Jens

Kommentarsfunktionen är avstängd.